Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z agrestu.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 0,5 kg
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z agrestu.

Agrest umyć i obrać. Włożyć na patelnię i smażyć. Rozdusić, a gdy się zrobi jednolita masa dodać cukier. Smażyć jeszcze ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Gdy się dobrze nie rozmieszał można zmiksować skórki blenderem. Następnie na gorąco włożyć do słoików i nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 02.10.2012 21:37
pomysł do wykorzystania
manaika 26.08.2012 22:24
pycha
Justyna/Dzastus 31.07.2012 11:40
z samego agrestu nigdy nie robilam, agrest plus truskawka wiem ze pychota.
okrysia 19.07.2012 20:06
smaczne!
romanrafal
romanrafal 16.07.2012 15:53
świetny dżemik
aspire5742 16.07.2012 11:56
z agrestu musi być dobre : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak