Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 3 szt
Musztarda francuska Prymat 2 lyzki
cebula 1 szt
majonez tradycyjny 1 łyżka
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Filety z śledzia opłukać pod wodą osuszyć i pokroić w małe kawałki . Cebulkę obieramy i siekamy w kostkę solimy i odstawiamy aby zmiękła , na około 20-30 minut , płuczemy z soli . Dodajemy do śledzia . Majonez i musztardy mieszamy razem doprawiamy lekko solą i pieprzem , przekładamy do śledzia z cebulą i mieszamy razem . Odstawiamy na chwilkę do lodówki i można kosztować :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.05.2013 10:59
Uwielbiam takie śledziki
Wafelek2601 21.07.2012 08:32
Pyszne śledziki
Rafał10 16.07.2012 09:39
śledziki są pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak