Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w bułce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasokka szparagowa 1 kg
sól
margaryna 250 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w bułce

Fasolkę myjemy obcinamy końce z obu stron . Wkładamy do wysokiego garnka i zalewamy wodą , solimy . Gotujemy do miękkości . Gdy będzie miękka odcedzamy najlepiej na durszlaku , aby woda dobrze się odlała . Na patelni topimy margarynę , gdy się rozpuści dodajemy bułkę tartą mieszając chwilkę podrumieniamy . Fasolkę przekładamy do garnka i dodajemy margarynę z bułką , solimy i mieszamy . Taką gotową nakładamy do obiadu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.08.2013 09:58
bardzo dobra,bardzo lubię taką fasolkę
Wafelek2601 05.06.2013 19:23
Smakowita.
Łukasz15 05.06.2013 14:53
Bardzo lubię
Marcin Vw1 16.07.2012 11:43
lubie to :)
Rafał10 16.07.2012 09:40
ooo też taką robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak