Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 g
cebule 2
oliwa
mąka 1 łyżka
woda
ziele angielskie
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki

Kroki postępowania

1
W głębokiej misce wymieszać mąkę z solą,dodać masło i znów dobrze wymieszać.
Dodać 1/4 szklanki wody,wymieszać i wstawić do lodówki na 30min.
Krok 1 - Gulasz z łopatki foto
2
Rozwałkować :)
Krok 2 - Gulasz z łopatki foto
3
Złożyć ciasto w dwa razy i wyłożyć na blachę,mocno dociskając,żeby nie zostało nigdzie powietrza.
Krok 3 - Gulasz z łopatki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 26.08.2012 15:07
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak