Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok burakowo - jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak szt 1
jabłko 1 szt
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sok burakowo - jabłkowy

Buraka obrać, umyc i przecisnąć przez sokowirówkę. Jabłko umyć i przekroić na ćwiartki. Koktajl mozna zrobić na co najmniej 2 sposoby. Uzywając sokowirówki przepuszczamy przez nią jabłka razem z burakiem a powstały sok mieszamy z wodą. Jeśli dysponujemy blenderem, co jest zdrowszą opcją bo nic nie tracimy z owoców, ćwiartki jabłek kroimy jeszcze w kawałki, wrzucamy do blendera,dodajemy sok z buraka i wode i miksujemy na gładki koktajl.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.12.2016 15:33
Często robię podobne soki i uwielbiam warzywno-buraczane oraz owocowo-buraczane. Zastanawia mnie czemu twój wyszedł taki mętny jak zimny barszcz z torebki, jakby był tłusty... U mnie z sokowirówki zawsze wychodzi dość klarowny!
asiatok 29.08.2016 22:57
kwintesencja zdrowia
Klausia 18.07.2015 21:48
oj słodki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak