Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowo – kokosowe muffinki z czekoladą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki
cukier brązowy 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
margaryna 50 g
jajko 3
mleko 1 szklanka
banan 1
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
czekolada 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowo – kokosowe muffinki z czekoladą

Margarynę roztapiamy na małym ogniu. Mleko gotujemy, do gorącego wsypujemy kokos i razem jeszcze chwilę gotujemy. Banan rozgniatamy widelcem. Czekoladę kroimy w kostkę (około 10 g zostawiamy do posypania muffinek). W jednej miseczce mieszamy mąkę, cukry i sodę. W drugiej jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko z wiórkami, roztopioną margarynę, rozgnieciony banan i mieszamy trzepaczką. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, posypujemy pozostałą czekoladą i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.07.2012 12:17
super
ana00 16.07.2012 14:50
pyyyyyszne
iziona 16.07.2012 06:49
Piękne! mi nigdy tak nie wyrosną
caralajna 15.07.2012 22:46
lubię takie
Paweł10 15.07.2012 22:00
ale pyszne :)
dwa pokoje z kuchnią 15.07.2012 21:53
strasznie apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak