Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z dynią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kapusta pół główki
dynia pół kg
majonez 1 łyżka
jogurt 4 łyżki
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat szcz
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z dynią

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, usuwamy głąb i bardzo drobno szatkujemy. Oprószamy sola i odstawiamy na 5 min by zmiekła. Dynię obieramy ze skóry, usuwamy ziarna, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o duzych oczkach, dodajemy do kapusty. Przygotowujemy sos. majonez mieszamy z jogurtem, pieprzem, czosnkiem oraz oregano. Sosem polewamy surówkę, mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 30.07.2012 12:34
dziękuję
Paweł10 15.07.2012 22:01
pysznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak