Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na żółto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
masło 50 g
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
ryż 200 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na żółto

Ugotowany ryż jeszcze gorący wymieszać z masłem, kurkumą i gałką.
Posolić i na koniec dodać posiekany szczypiorek.
Przemieszać. Doprawić solą.
Podawać do drobiu, wieprzowiny albo ryb. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 28.08.2012 16:46
prezentuje się apetycznie
Justa32 26.08.2012 11:20
smaczny taki ryż
Marcin Vw1 15.07.2012 21:29
wyglada super
tessinka 15.07.2012 21:07
lubie taki ryż tylko, dodaję jeszcze curry mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak