Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziane witaminką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 6
posiekanej rzezuchy 1/3 szk
posiekanego szczypiorku 1/3 szk
majonezu 1 łyżka
sól
liście sałaty kilka
koperek gałązki
twaróg 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziane witaminką

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo.
Ostudzić, obrać i za pomocą specjalnego do wycinania nożyka przekroić każde jajko na pół.
Krok 1 - Jajka nadziane witaminką foto
2
Do miseczki wyjąć żółtka, dodać do nich twaróg i ugnieść widelcem.
Dodać szczypiorek, rzeżuchę oraz majonez i wymieszać.
Krok 2 - Jajka nadziane witaminką foto
3
Doprawić do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszać.
Każdą połówkę jajka napełnić masą z żółtek.
Jedną rzodkiewkę pokroić na półplasterki i powciskać w masę.
Krok 3 - Jajka nadziane witaminką foto
4
Gotowe jajka położyć na talerzu obłożonym liśćmi sałaty.
Na koniec udekorować gałązkami koperku i kawałkami drugiej rzodkiewki.
Krok 4 - Jajka nadziane witaminką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.01.2013 17:11
tylko naśladować w jaki sposób ze zwykłego jaja można zrobić niezwykłe danie
cukiereczek 18.07.2012 07:53
kolorowo i zdrowo
tessinka 15.07.2012 21:13
Ale kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak