Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi jagodowe polane musem jagodowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
sól szczypta
jagody
cukier
mus jagodowy;
jagody 1 szkl.
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi jagodowe polane musem jagodowym

jagody przebrać umyć i osuszyć.W naczyniu zmiksować blenderem szklankę jagód i jeśli będzie taka potrzeba to dosłodzić je cukrem wymieszać i odstawić.Na stolnicę wysypać mąkę dodać sól i wlewać gorącą wodę przegotowaną mieszać łyżką aby się nie sparzyć a następnie zagnieść ciasto dłońmi tak aby było elastyczne na chwilę je odstawić.w miseczce wymieszać jagody które mają być na nadzienie z cukrem.Cienko wałkować ciasto i wykrawać szklanką lub foremką do pierogów krążki w środek nakładać jagody i mocno sklejać,ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy lub oleju od momentu wypłynięcia gotować jeszcze przez 3 min.wykładać łyżką cedzakową na talerz polać musem jagodowym i posypać cukrem od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.12.2012 08:06
świetny pomysł
mic 15.07.2012 20:05
zjadłbym duzą porcyjkę
czekoladka_m 15.07.2012 19:11
mniam, uwielbiam pierogi z jagodami!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak