Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi z paluszkami surimi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż do sushi
surimi
sos do sushi
wasabi
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi z paluszkami surimi

Kroki postępowania

1
Ryż do sushi płuczemy kilka razy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy ryż ostygnie mieszam go z sosem do sushi zgodnie z proporcjami podanymi na sosie. Wodorosty nori rozkładamy na macie bambusowej i smarujemy ryżem.
Krok 1 - Sushi z paluszkami surimi foto
2
Na ryżu układamy surimi. Delikatnie, za pomocą maty zwijamy całość w rulonik. Ostawiamy na chwilkę, a następnie kroimy na mniejsze kawałki ostrym nożem.
Krok 2 - Sushi z paluszkami surimi foto
3
Pastę wasabi rozrabiamy z sosem sojowym wedle upodobania. Maczamy sushi i zjadamy :)
Smacznego ;)
Krok 3 - Sushi z paluszkami surimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 20.09.2012 16:40
super
PaniMISIOWA 12.09.2012 19:43
wspaniałe
Renata22 31.08.2012 20:33
uwielbiam sushi, bardzo ładnie Ci wyszło
cooleczka 22.07.2012 16:32
ja nigdy nie robiłam sama sushi
Hanna8 15.07.2012 18:32
ekstra przepis. już od dawna zamierzam się na sushi ale jakoś się zebrać nie mogę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak