Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
masło 2 łyżki
ogórek konserwowy 3 sztuki
szczypiorek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli

Kroki postępowania

1
Z wędzonej makreli wybieramy ości. Wsypujemy do misy blendera, następnie dodajemy szczypiorek posiekany, ogórki konserwowe pokrojone w kawałki oraz masło.
Krok 1 - Pasta z wędzonej makreli foto
2
Za pomocą blendera wszystko dokładnie siekamy jednocześnie mieszając razem. Otrzymujemy niesympatycznie wyglądającą ciapkę. Jeżeli potrzeba doprawiamy do smaku solą ewentualnie pieprzem.
Krok 2 - Pasta z wędzonej makreli foto
3
Pasta jest niezwykle szybka w przygotowaniu. Tak przyrządzoną pastę podajemy z pieczywem. Ponieważ jest w niej już masło pieczywo nie wymaga dodatkowego smarowania masłem przed nałożeniem pasty.
Smacznego.
Krok 3 - Pasta z wędzonej makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 07.07.2013 14:53
bardzo lubie taką pastę
pacpaw 13.01.2013 17:05
bardzo ciekawe dodatki są w tej paście. Sądzę, że dzięki nim pasta będzie smakować wyjątkowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak