Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z malinami i budyniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 g
cukier puder 25 g
masło 125 g
budyń waniliowy 1 szt
mleko 500 ml
cukier brązowy 2 łyzki
cukier waniliowy 1 szt
maliny świeże 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z malinami i budyniem

Kroki postępowania

1
Przepis pochodzi z makecookingeasier.pl
W misce lub rondelku umieszczam posiekane masło.
Krok 1 - tarta z malinami i budyniem foto
2
Dodaje cukier i przesiewam mąkę. Sprawnie zagniatam ciasto.
Krok 2 - tarta z malinami i budyniem foto
3
Kulę z ciasta owijam folią spożywczą i wkładam do zamrażalnika na 30 minut.
Krok 3 - tarta z malinami i budyniem foto
4
Budyń waniliowy przyrządzam wg opisu na opakowaniu. Ważne, aby budyń przed przełożeniem na ciasto był wystudzony.

Schłodzonym ciastem z zamrażalnika wylepiam formę do tarty.
Krok 4 - tarta z malinami i budyniem foto
5
Całość nakłuwam gęsto widelcem. Piekę ok. 25-30 minut.
Krok 5 - tarta z malinami i budyniem foto
6
Wystudzony budyń przekładam na ciasto. Dekoruję całymi owocami malin, lekko wciskając je w budyń.
Krok 6 - tarta z malinami i budyniem foto
7
Tak przygotowana tarte schładzam w lodówce na 2h przed podaniem.
Smacznego!
Krok 7 - tarta z malinami i budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.11.2012 23:08
smakowita
Ola1984 23.09.2012 19:58
Pyszna :)
BeataJ 18.07.2012 20:59
piękna i z pewnością pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak