Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane ogórki i cukinia

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
mięso drobiowe z rosołu 140 g
cebula 1
kukurydza konserwowa 4 łyżki
ser żółty 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 4 łyżki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane ogórki i cukinia

Cukinie myjemy. Przekrawamy na pół ,a następnie wydrążamy miąższ do miseczki.
Cebule kroimy w kosteczkę i podsmażamy na 2 łyżkach oleju.

Dodajemy posiekany miąższ z cukini ,pokrojoną drobno natkę pietruszki i kukurydzę oraz obrane od kości ugotowane mięso z rosołu.
Mięso z rosołu możemy zastapić filetem ugotowanym specjalnie do nadzienia.

Smażymy chwile doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Pod koniec dodajemy bułke tartą.
Wypełniamy farszem cukinie oraz przekrojone na pół i wydrążone z miąższu ogórki.

Posypujemy startym serem.
Posypujemy po wierzchu przyprawą do sałatek.

Zapiekamy w 175 stopniach C przez 35minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.07.2013 08:29
super przepis
Wafelek2601 31.12.2012 09:26
Pyszności
wedith1 14.08.2012 14:19
Nadziane warzywa są pyszne! Twoja wersja wygląda smakowicie :)
Mariposas 03.08.2012 18:06
ślicznie wygląda
edyta44 20.07.2012 18:02
smaczne zapewne
gosia1988 15.07.2012 19:28
super
misia53 15.07.2012 18:31
praktycznie z pomysłem
teresa18 15.07.2012 17:31
apetyczna
caralajna 15.07.2012 16:09
pysznie się prezentuje
aspire5742 15.07.2012 15:58
może być dobre : )
Mati13 15.07.2012 15:54
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak