Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa zwyczajna 300-400 gram
margaryna 100 gram
koncentrat pomidorowy 2-3 małe słiiczki
sól do smaku
pieprz do smaku
kabaczek 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinią

W dużym garnku roztapiamy margarynę. Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka na tłuszcz. Cukinię obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy na kawałki średniej wielkości, przekładamy do garnka z kapustą i mieszamy. Całość dusimy na wolnym ogniu z 15 minut i dokładamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Wszystko dusimy do czasu, aż kapusta i cukinia będą miękkie. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Dokładamy koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie jesscze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 10.05.2013 12:52
Super bigosik :-)
Laila2786 11.02.2013 17:23
uwielbiam
Dorian 05.12.2012 08:06
smacznosci
asia1985 04.09.2012 12:41
dzisiaj robię :)
ankaryba 28.08.2012 11:55
jeszcze takiego nie jadłam
dorotka0000025 21.08.2012 15:02
fajny pomysl
Natalia40 27.07.2012 20:21
smaczny
asia1985 27.07.2012 10:01
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak