Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z indyka z chrzanem i kolendrą - bez jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone indycze 1/2 kg
kajzerka 1 szt.
chrzan w proszku 1 łyżeczka
kolendra - natka suszona 1 łyżka
płynna przyprawa do zup do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kozieradka mielona 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
musztara 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka z chrzanem i kolendrą - bez jajek

Kajzerkę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wycisnąć.
Mięso przełożyć do miski, dodać kajzerkę, musztardę oraz przyprawy i dokładnie wyrobić masę mięsną.
Można dodać 2-3 łyżki wody, jeśli masa jest zbyt ścisła.
Z mięsa formować klasyczne kotleciki mielone, panierować w bulce tartej i smażyć na oleju lub upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak