Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z bita smietana -prosty przepis

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
maliny świeże 1 do dekoracji
śmietana 6 szt
banan 6 szt
dżem 1 sloik

Przepis i sposób przygotowania na: tort z bita smietana -prosty przepis

biszkopt kupny, gotowy okragly przeciac na trzy rowne placki nitka. smietane ubic na twarda mase. do niej dodac cukier puder i proszek fix pozwalajacy na uzyskanie stywniejszej konsystencji. kazdy placek tortu polac zapazona kawa rozpuszczalna. dolny tort wylozyc dzemem na calej powierzchni. przykryc druga wartwa i dodac odrobine smietany i wylozyc plasterkami banana. przykryc ostatnia warstwa i wylozyc rowno bita smietane na gore i boki. wylozyc na gore maliny i banany. wstawic do lodowki na 2 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.09.2012 11:16
fajny i szybki ale banany skrop cytrynom to nie z ciemnieją
jozefinach 31.07.2012 09:54
mniam mniam
anja3107 15.07.2012 13:16
pyszny
Robert10 15.07.2012 13:11
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak