Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia
pomidor mały 1 szt
serek topiony 1 szt
majonez do smaku
szczypiorek posiekany 1 łyżeczka
ogórek kwaszony 1 szt
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery domowe

Karkówkę podzielić na małe kawałki, następnie rozbić tłuczkiem na małe płaty, każdy płat delikatnie obsypać przyprawą do karkówki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie bułki rozkroić posmarować delikatnie serkiem topionym wg. uznania, ułożyć przygotowany stek, następnie pokroić ogórka w małe plasterki jak i pomidora, ułożyć na drugiej połówce bułki, dodać majonezu, posypać posiekanym szczypiorkiem, można również dodać dowolną surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 04.09.2012 09:16
Nie ma to jak "domowe" :)
olkaaa 12.08.2012 14:31
extra pomysł
olkaaa 12.08.2012 14:31
extra pomysł
Dorian 31.07.2012 19:09
apetycznei wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak