Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze szparagami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona łopatka 50 dag
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
szparagi białe 3 sztuki
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
kasza manna 1/2 do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze szparagami

Szparagi obrać. Obgotować ok 5 minut w wodzie z dodatkiem do smaku soli, oliwy, cukru oraz soku z cytryny. Po ugotowaniu podzielić szparagi na 3 części. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Czosnek obrać przepuścić przez praskę. Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekaną cebulę przeciśnięty czosnek. Wyrobić masę mięsną. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą, pieprzem. Wymieszać dokładnie. Jeśli mięso będzie rzadkie można dodać 2 łyżki bułki tartej. Kawałki szparagi owijamy mięsem, formujemy kotlety. Panierujemy w kaszy mannie. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.06.2014 07:39
muszę spróbować
ziutula
ziutula 22.09.2012 22:04
lubię szparagi, fajny pomysł na nie...
Megi 22.08.2012 09:34
pomysłowe
Katarzyna87 15.07.2012 11:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak