Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe kotleciki z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego wieprzowego 50 dag
cukinia 1
marchew 1
cebula 1
czosnku 1 ząbek
jajko 1
kajzerka 1
przyprawy do mielonych 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe kotleciki z cukinią

Kroki postępowania

1
Cukinie i marchewkę obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach, kajzerkę namaczamy w wodzie,a cebulkę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku.
Krok 1 - Wieprzowe kotleciki z cukinią foto
2
Mięso wkładamy do dużej miski, wbijamy jajko, dodajemy cukinię, marchew, cebule i czosnek oraz odciśniętą kajzerkę - przyprawiamy przyprawą do mielonych, solą, pieprzem i magii.
Krok 2 - Wieprzowe kotleciki z cukinią foto
3
Dokładnie wyrabiamy, jeżeli masa jest za luźna dodajemy troszkę bułki tartej. Formujemy kotleciki (wielkość wg uznania), obtaczamy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rozgrzanej oliwie.
Krok 3 - Wieprzowe kotleciki z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.02.2014 08:56
smacznie podane
IwonaKa 02.08.2013 19:35
świetny przepis,mam cukinię,spróbuję
Ada-Gaba 30.11.2012 07:25
podoba mi się
Katarzyna87 15.07.2012 11:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak