Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1/2 szt
koperek
pomidory 2 szt
papryka konserwowa
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę lub w takie półplasterki. Wszystkie warzywa mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Koperek drobno siekamy i dosypujemy do sałatki. Całość polewamy oliwą i jogurtem, mieszamy i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak