Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa mielonego

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula 2 szt
jajko 2 szt
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 1 łyżka
pieczarki kilka szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
oliwa
zielona cebulka
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Jedno jajko gotujemy na twardo. 1 cebule kroimy w drobną kostkę, a drugą w półplasterki. Mięso wyrabiamy z jajkiem, cebulą pokrojoną w kostkę i 2 łyżkami bułki tartej tak jak na kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do foremki. Drugą cebulę podsmażamy na oliwie na patelni, dodajemy troszkę wegety a nastepnie pieczarki obrane i pokrojone na plasterki. Podsmażone pieczarki rozkładamy równo na mięsie. Na całość rozkładamy fasolkę i ugotowane jajko przekrojone na pół.
Krok 1 - Rolada z mięsa mielonego foto
2
Całość zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki.
Krok 2 - Rolada z mięsa mielonego foto
3
Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do ziemniaków. Posypujemy z wierzchu pokrojoną zieloną cebulką.
Krok 3 - Rolada z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 26.03.2013 06:28
SUPER WIDOK:)
Katarzyna87 14.07.2012 23:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak