Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z łodyg czerwonego buraka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode łodygi 2 pęczki
mięso wieprzowe 25 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
konentrat buraczany
pieprz do smaku
śmietana kremowa 30% 1/2 szklanki
koperek posiekany 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z łodyg czerwonego buraka

2 pęczki młodych łodyg z czerwonego buraka
kilka łyżek koncentratu buraczanego

Mięso pokroić w kostkę zalać 6 szklankami wody i gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać marchewkę,pietruszkę startą na dużych oczkach i posiekane łodygi czerwonego buraka. Wlać koncentrat
buraczany. I gotować jeszcze 8-10 minut. Przyprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem ,zabielić śmietaną. Podawać z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.03.2013 11:07
idealna na lato
agataw1990 20.08.2012 09:50
pyszna
ZEWA 02.08.2012 20:37
ja lubię taką zupkę na drugi dzień
SmakolykiJoanny 15.07.2012 12:22
Botwinka inaczej rozumiem :)
ronald88 15.07.2012 10:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak