Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe z kruszonką .

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże 30 g
cukier 1 łyżka
mleko ciepłe 50 ml
margaryna 100 g
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 1 łyżka
mąka pszenna 250 g
kruszonka
margaryna 80 g
cukier kryształ 80 g
mąkia pszenna 90 g
Masa serowa
ser biały twarogowy 400 g
dżem wiśniowy 250 ml
białko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe z kruszonką .

CIASTO;
Z drożdży , 1 łyżki cukru i ciepłego mleka robimy zaczyn. Odstawiamy by podwoił swą objętość.
Margarynę ucieramy z żółtkami i 1 łyżką cukru. Dodajemy zaczyn , mąkę i wyrabiamy ciasto.

Przekładamy odrazu do formy z kominkiem tworząc brzeg .

MASA SEROWA:
Ser miksujemy z dżemem. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Wykładamy na ciasto w formie.

KRUSZONKA:
Zagniatamy margarynę z cukrem i mąką .Ścieramy na tarce jarzynowej na mase serową.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C przez 1 godzinę.
Studzimy w formie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.11.2012 00:16
pyszne takie ciasto
olkaaa 10.10.2012 10:53
bardzo fajne
Łukasz15 26.08.2012 14:07
Super
Rybciia 22.08.2012 11:05
pychotka :-)
Wacław 23.07.2012 10:13
b.dobre ciasto
caralajna 15.07.2012 00:25
pyszne ciasto :)
alaaa 14.07.2012 17:12
lubię takie ciasta z owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak