Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki drożdżowe z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 3 dag
cukier 1/2 szkl
jaja 3 szt
mleko 3/4 szkl
masło 1/2 kostki
twaróg 30 dag
cukier do smaku
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rożki drożdżowe z twarogiem

twaróg zmiksuj z żółtkami i cukrem do smaku.Do maki dodaj drożdże rozmieszane z łyżka cukru w letnim mleku,jaja,roztopione maso,pozostały cukier.Zagnieć ciasto odstaw na 30 minut,rozwałkuj pokój na kwadraty,na każdym z nich kładź porcję twarogu,zlepiaj rożki które posmaruj żółtkiem jaja i piecz w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak