Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle kokosowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
herbatniki 200 g
biała czekolada 100 g
malibu 2 łyżki
wiórki kokosowe 5 łyzek
migdały 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle kokosowe

Herbatniki rozwałkować, aby powstała miazga. Rozrobić na jednolitą masę z miękkiem masłem- jeśli będzie zbyt klejące można dodać więcej herbatników. Wiórki kokosowe zmielic w blenderze na pyłek. Migdaly pokroic bardzo drobno, a jeśli mamy wiórki tez można zmielic je w blenderze. Kokos i migdały dodac do masła z herbatnikami. Dodac również malibu i wyrobic na jednolitą masę. Formowac kulki. Czekolade rozpuścić w kąpieli wodnej. Poczekać aż zacznie twardnąć i polewać nią kuleczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak