Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle czekoladowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
herbatniki 200 g
orzechy włoskie 5
rodzynki 2 łyżki
kakao 4 łyżki
cukier 4 łyzki
czekolada gorzka 100 g
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowe

Herbatniki pokruszyć na miazgę. Dodać miękkie masło i wymieszać. Orzechy posiekać na drobno. Rodzynki sparzyc i drobno pokroić. Do masła z herbatnikami dodać orzechy włsokie i rodzynki oraz kakao i cukier. Wyrobic na jednolitą masę. Dodac spirytus i jeszcze wymieszać. Zagnieśc i formowac kuleczki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ścinająca się już polewać kulki. Powinna się ścinać aby wzorki wyszły nieregularne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 14.07.2012 16:43
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak