Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle czekoladowe z orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 200 g
czekolada gorzka 200 g
śmietana 30% 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki
orzechy laskowe
lukier
polewa czekoladowa
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle czekoladowe z orzechami

Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na najwyższych obrotach. Pod koniec miksowania dodać cukier puder i zimną żelatynę cały czas miksując. Czekoladę mleczna i czekoladę gorzka rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić, aby śmietana się nie zwarzyła, ale by czekolada nie steżała i dodać ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszać. Do silikonowych foremek serduszek wlac trochę czekolady, włożyć do akzdej po orzechu laskowym i zalac czekoladą. Wstawić do lodówki. Gdy się zetnie wyciągnąć z foremek i zrobić wzorki lukrem i polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak