Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROGALIKI MAŚLANE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl
sól do smaku
drożdże 10 dag
jajko 5 szt
mąka 1 kg
masło
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ROGALIKI MAŚLANE

W szklance mleka rozrobić drożdże. Margarynę, cukier, cukier waniliowy, mleko zagotować. pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajka i drożdże i wymieszać. Na koniec mąkę i wszystko dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować posmarować stopionym masłem i wycinać trójkąty, zwijać trójkąty od szerokiej strony. Gotowe rogale układać na blachę i piec około 15 minut w temperaturze 220 stopni. Na wierzch można jeszcze raz posmarować stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 14.08.2012 08:40
Uwielbiam domowe wypieki.
wulkanxd 20.07.2012 14:08
pyszne:)
parysek10 14.07.2012 16:44
wyglądają zachęcająco
leonkot 14.07.2012 16:33
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak