Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z ryżem i ojowym przysmakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
pomidory bez skóry 5 sztuk
ryż brązowy 300 gram
kotlety sojowe 1 opakownaie

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z ryżem i ojowym przysmakiem

Kroki postępowania

1
Kroimy w grubą kostkę cebule, następnie wrzucamy na rozgrzany olej żeby ją zeszklić.
Krok 1 - Warzywa z ryżem i ojowym przysmakiem foto
2
Dorzucamy 300 gram ryżu brązowego i mieszamy cały czas, by to wszytsko razem podsmażyć
Krok 2 - Warzywa z ryżem i ojowym przysmakiem foto
3
Dorzucamy pokrojoną wcześniej czerwoną paprykę i pomidory bez skórki. Mieszamy wszytsko jakiś czas. Nastepnie podlewamy wszystko bulionem i dusimy na ogniu/
Krok 3 - Warzywa z ryżem i ojowym przysmakiem foto
4
Gdy potrawa będzie podduszoona, dodajemy pokrojoną i wcześniej ugotowane w bulionie kotlety sojowe. Trzymamy jeszcze 5 minut na ogniu i zdejmujemy, potrwa gotowa do spożycia.
Krok 4 - Warzywa z ryżem i ojowym przysmakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak