Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śniadaniowa ze świeżego szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 garść
czosnek 1 ząbek
twaróg 125 g
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śniadaniowa ze świeżego szpinaku

Bardzo prosta i wyszła bardzo spontanicznie! Mąż uwielbia ser biały na słodko, ja na słono. Kupił kostkę twarogu ale tym razem pół wykorzystałam na swoje smaki!

Błyskawiczna pasta na śniadanie, polecam! :-)

- garść młodego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 125g twarogu półtłustego
- łyżka oleju słonecznikowego
- sól do smaku

Liście szpinaku dobrze opłukaj, przełóż je do części rozdrabniającej blendera z olejem i czosnkiem, miksuj na gładko. Dodaj twaróg i teraz możesz przyprawić do smaku. Miksuj ponownie na puch.

Pasta dość intensywna od czosnku (jeśli nie lubisz nie musisz go dodawać). Pysznie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 04.12.2012 12:10
smakowita pasta i bardzo zdrowa gratuluję pomysłu!
Justyna23
Justyna23 23.07.2012 12:58
pycha
1j1o1l1a1 15.07.2012 16:36
jeszcze do niedawna nie jadłam szpinaku na surowo, ale już sie do takiego przekonałam i pewnie taka pasta smakowałaby mi :)
vesenka 14.07.2012 19:33
bardzo ciekawe połączenie
anja3107 14.07.2012 12:02
apetyczne wygląda
treonina 14.07.2012 11:56
wow świetny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak