Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny kakaowe z borówkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 375 gram
kakao 2 łyżki
cukier trzcinowy 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
maślanka 1 szklanka
borówki amerykańskie 250 gram,można zastąpić jagodami
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny kakaowe z borówkami

Bierzemy dwie miski. W jednej mieszamy składniki mokre, a w drugiej suche. Wlewamy mokre do suchych i mieszamy łyżką do połączenia składników. Wsypujemy umyte borówki. Delikatnie mieszamy.
Nakładamy ciasto do foremek. Pieczemy ok. 30minut w 200 stopniach (do suchego patyczka)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 21.10.2012 07:04
warte spróbowania
Sylwia29 14.07.2012 23:50
Mniam
Cukiereczek13 14.07.2012 13:27
na pewno pyszne :)
Agnieszka91 14.07.2012 12:40
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak