Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie trufle czekoladowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
czekolada mleczna 75 gram
masło 3 łyżki
cukier puder 3-4 łyżki
zmielone migdały 50 gram
starta czekolada
amaretto 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie trufle czekoladowe

1. Czekoladę wraz z likierem umieścić w misce nad rondlem z gorącą wodą i mieszać, aż składniki dobrze się połączą.

2. Dodać masło i mieszać, aż się stopi. Następnie wsypać cukier oraz mielone migdały, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce, aż masa stężeje. Uformować kulki.

3. Tartą czekoladę wysypać na talerz i obtoczyć w niej trufle. Schłodzić w lodówce.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 18.02.2013 17:52
mniam
Agnieszka91 14.07.2012 12:41
super
Monika78 14.07.2012 07:29
idealne do porannej kawki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak