Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
sól
pieprz
ser feta 1/4 op
masło łyzeczka
majonez 0,5 łyżeczki
keczup pikantny
zielona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane z fetą

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrajamy na połówki. Z jajek wybieramy żółtka, dodajemy do nich ser feta, majonez, miękkie masło i dokładnie rozcieramy na gładką masę. Farsz doprawiamy solą i pieprzem i gotową masą napełniamy białka. Piekarnik rozgrzewamy do ok 200 stopni i wkładamy jajka na 10 minut do niego. Po wyjęciu posypujemy posiekaną zieloną cebulką i polewamy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 17.12.2013 12:27
zrobię na najblizszą imprezkę
Konczi 23.09.2012 20:23
mniam .. uwielbiam fete

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak