Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/3 op
banan 1 szt
mleczna czekolada 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Banana obieramy ze skórki i kroimy na połówki, lub na trzy części. Kawałek banana i kostke czekolady kładziemy na cieście francuskim i wycinamy taki prostokąt, aby móc zawinąć w niego banana.
Krok 1 - Banany w cieście francuskim foto
2
Owijamy banana z czekoladą ciastem, a boki zawijamy, tak aby powstał kształt dużego cukierka.
Krok 2 - Banany w cieście francuskim foto
3
Blaszke wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciacha, pieczemy ok 20 minut w temp 200 stopni.
Krok 3 - Banany w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.12.2013 01:30
cieszę się że się pomysł podoba
MarchiochaKucharzy 05.12.2013 14:12
świetny pomysł:)
mariola7 16.12.2012 13:32
super
Bożena13 25.07.2012 10:27
bardzo pomysłowe;))
ana00 16.07.2012 14:51
super się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak