Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób gotowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 0,5 kg
sól 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
masło 2 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Bób gotowany

Na osolony wrzątek wrzucamy bób i gotujemy go do momentu aż bedzie dobry do jedzenia, średnio ok 15 minut. Odcedzamy i studzimy. Po wystudzeniu obieramy. Na patelni rozpuszcamy masło, dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Na to wrzucamy obrany bób. Przekłądamy na talerze i posypujemy drobnom posiekanym koperekim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.07.2012 23:40
Ja obieram po ugotowaniu i wystudzeniu
eewelina 13.07.2012 23:30
Trzeba go obierać ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak