Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy deser

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 200 ml
galaretka truskawkowa 1 sztuka
bita śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy deser

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Odstawić do schłodzenia. Mleko schłodzić. Do zimnego mleka dodać śnieżkę. Ubić na sztywno. Tężejącą galaretkę wlewać powoli do bitej śmietany cały czas miksując. Następnie włożyć bitą śmietanę do foremek. Wstawić do lodówki. Przed podaniem deseru wyłożyć śmietanę z foremek, przyozdobić miętą cytrynową. Szybki do zrobienia, smaczny deser. W składnikach nie mogłam wpisać mięty cytrynowej bo wyskakiwał błąd .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.06.2014 07:28
fajna propozycja
Goya 09.08.2012 22:26
super
Magdalena/Madija 14.07.2012 12:07
fajny i prosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak