Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowe muffinki z porzeczkami i malinami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki
margaryna 50 g
jajko 2
mleko 1 szklanka
agrest 1/2 szklanki
maliny świeże 1/3 szklanki
porzeczki na wierzch 1/3 szklanki
porzeczki czerwone 1/3 szklanki
porzeczki czarne 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowe muffinki z porzeczkami i malinami

Margarynę roztapiamy na małym ogniu. W jednej miseczce mieszamy suche składniki. W drugiej rozcieramy blenderem agrest, wbijamy jajka, rozbijamy trzepaczką, dodajemy mleko, roztopioną margarynę i mieszamy trzepaczką. Następnie do jajek stopniowo wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy trzepaczką. Na końcu dodajemy porzeczki i maliny, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, posypujemy porzeczkami i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 09.06.2017 17:13
Smaczna propozycja :)
EmciaPichci 26.08.2013 10:38
masz talent! woow!
czekoladka_m 30.08.2012 17:20
Ni dziwię się, że szybko zniknęły:) Sama bym skradła taką jedną muffinkę;)
Agata B 13.07.2012 21:05
@czekoladka naprawdę je polecam bo wyszły baaardzo apetyczne, nie da się opisać słowami hehe a ciepłe są najlepsze ( tak właściwie to zimnych nie miałam okazji spróbować bo tak szybko zniknęły ze stołu;))
czekoladka_m 13.07.2012 20:57
ciekawe połącznie:) juz nie wspomnę o tym jak apetycznie wyglądają...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak