Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z kulkami mielonymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
porcja rosołowa 40 dag
mięso mielone 40 dag
mąka 2 łyżka
żurek 2 torebki
sól, pieprz do smaku
przyprawy do smaku
musztarda 1 łyżki
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z kulkami mielonymi

Warzywa obrać i zalać 1,5 l zimnej wody, dodając porcję rosołową. Doprowadzić do wrzenia . Dodać przyprawy i gotowaćj około 2 godzin, a następnie przecedzić wywar. Dodać do mięsa mielonego pieprz i musztardę, wymieszać. Uformować małe kulki, obtocz je w mące i wrzuć do wywaru. Gotować zupę około 40 minut. Wymieszać żurek ze śmietana .Wlać do wywaru i mieszając . Doprawić zupę do smaku majerankiem i wyciśniętym czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 13.07.2012 20:34
z takimi kulkami świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak