Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone drobiowo-cukiniowe z fetą i nutką orientu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram,drobiowego
cukinia 2 małe
feta 200 gram
mąka do zagęszczenia i obtoczenia
kumin do smaku
cząber do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone drobiowo-cukiniowe z fetą i nutką orientu

Cukinię myjemy,obieramy i ścieramy na grubych oczkach.Odciskamy z soku. Fetę kruszymy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy. Jak się dobrze połączą lepimy klopsy. Obtaczamy je w mące i smażymy na oliwie na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak