Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior podsmażany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorek pęczek 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior podsmażany

Kalafiora oczyścić, następnie podzielić na różyczki i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie na rozgrzanym oleju zrumienić bułkę tartą, dodać przygotowanego ostudzonego kalafiora i chwile podsmażyć mieszając w bułce tartej. Usmażony kalafior przełożyć na talerzyk wraz z zawartością bułki tartej i posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.07.2012 15:46
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak