Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakowy sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 5
mleko 0,5l
barwni spożywcze 5
cukier lub słodzik
śmietan fix 1
aromat waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: bakowy sernik

ażdy serek osobno wrzucić do miseczki.Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnego mleka.Resztę mleka zagotować,do gorącego wrzucić napęczniałą żelatynę,wymieszać do rozpuszczenia żelatyny.Kiedy mleko z żelatyną trochę przestygnie rozdzielić po równo do miseczek z serkami.Do każdej miseczki dodać rozgnieciony słodzik lub zamiast niego doajemy cukier o smakiu i odrobinę barwnika spożywczego.
Wylać pierwszą warstwę serka do formy wysmarowanej parafiną i wstawić do lodówki do lekkiego zastygnięcia.Wylać kolejną i tak postępować aż do ostatniego serka.Można na wierzchu polać galaretką.Ja położyłam kleks z jogurtu ubitego z odrobiną śmietan-fixu i słodzika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.09.2012 20:30
ch?tnie spróbuj?
eewelina 13.07.2012 23:39
niezłe na imprezę dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak