Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 6 szt.
kalafior 0,5 szt.
jaja 5 szt
kiełbasa piwna 30 dag
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
masło do smażenia 30 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Letni obiad

Młode ziemniaki opłukać i oskrobać skórkę, pokroić ziemniaki w talarki. Na patelni rozgrzać olej i usmazyć talarki na złocisto. Kalafiora umyć, różyczki rozłączyć i ugotować na pół miękko. Kiełbasę piwną pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać jajka, szczypiorek, płaską łyżeczkę pieprzu i pół płaskiej łyżeczki soli. Usmażyć. W garnku rozgrzać masło i wsypać bułkę tartą, smażyć, aż się zrumieni i zacznie się "podnosić".
Na talerzu ułożyć na środku jajecznicę, dookoął na przemian ulożyć talarki z kalafiorem. Kalafiora polać przesmazoną bułką tartą i posolić szczyptą soli, talarki polać ketchupem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak