Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety mielone zapiekane z kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety mielone 6 szt.
kurki 500 g
kostka wołowa 2 szt.
cebula 1 szt.
śmietana 300 g
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mielone zapiekane z kurkami

Usmażone kotlety mielone w ilości 2/os. włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać oczyszczone kurki i cebulkę pokrojoną w piórka. Mąkę wymieszać z rozpuszczonymi w 0.5 l. gorącej wody kostkami rosołowymi. Dolać do mięsa z grzybami, lekko pomieszać, doprawić i zalać śmietaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. ,a gdy zacznie się gotować zmniejszyć temperaturę do ok. 160 st. Piec około 30 minut. Podawać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 26.08.2012 20:15
fantastyczne połączenie
gusia1000 13.07.2012 17:43
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak