Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z mięsem wieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 3 łyżki
mięso wieprzowe 30 dag
woda 6 szkl
włoszczyzna porcja
ziemniaki 3 szt
sól do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z mięsem wieprzowym

zalej mięso zimną wodą,dodaj pokrojoną włoszczyznę i duś wszystko do miękkości.Mięso podziel na kawałki,włoszczyznę zetrzyj na tarce,do zupy dodaj opłukaną kaszę jaglaną gotuj oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.Całość gotuj do miękkości,dopraw do smaku,zabiel śmietaną z mąką i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak