Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w zalewie octowej

5.0
(43)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa
woda 6 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 4 łyżki
sól 1,5 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat
cebula biała
Liść laurowy suszony Prymat
koper świeży
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Fasolkę umyć i poodcinać końce.
Krok 1 - Fasolka szparagowa  w zalewie octowej foto
2
Do słoików włożyć po 5 ziarenek ziela angielskiego, ziarenek gorczycy, plasterek cebuli, liść laurowy i trochę kopru a następnie poupychać fasolkę szparagową.
Krok 2 - Fasolka szparagowa  w zalewie octowej foto
3
Wodę zagotować z cukrem i solą, dodać ocet i gorącą zalewą zalać fasolkę, zakręcić słoiki i gotować je około 20 minut.
Krok 3 - Fasolka szparagowa  w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 13.08.2012 22:57
o super napeno spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak