Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
ser topiony 2 łyżki
bób 500 gram
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu

Kroki postępowania

1
Ugotowany bób obieramy ze skórki.
Krok 1 - Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu foto
2
Blendujemy na gładką masę. Dodajemy 2 łyżki serka topionego ziołowego oraz przyprawy (masa powinna być dobrze przyprawiona). Mieszamy. Do masy dodajemy trochę mąki ziemniaczanej - by nie kleiła się aż tak bardzo.
Krok 2 - Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu foto
3
Ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli.
Krok 3 - Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu foto
4
Z masy tworzymy kulki, które następnie obtaczamy w pianie białkowej.
Krok 4 - Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu foto
5
Kulki (nieregularnie) pokryte białkiem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do zarumienienia białka (ok. 15 minut).
Krok 5 - Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Delikatna z zewnątrz i ostra w środku przekąska z bobu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.07.2012 15:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak