Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babcie z truskawkami i bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 500ml
cukier waniliowy 2
cukier puder 10dag
mąka tortowa 1 i 3/4szklanki
żółtko jajek 2
margaryna 3/4 kostki
śmietan fix

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babcie z truskawkami i bitą śmietaną

Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać nożem. Żółtka wymieszać z cukrem pudrem i 1opakowaniem waniliowego. Dodać do mąki i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce ok. pół h. Wylepić foremki. Zapiec w 180stopniach (uwaga!momentalnie się pieką). Wyjąć z foremek i ostudzić.
Kremówkę ubić, pod koniec dodać cukier waniliowy i odrobinę cukru pudru razem ze śmietan-fixem. Napełniać babeczki.Dekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.07.2012 22:17
apetycznie wygląda
daria2911 13.07.2012 17:04
uwielbiam
Rafał10 13.07.2012 13:14
takie kruche po prostu ubóstwiam !
polly66 13.07.2012 13:06
proszę bardzo:)
Konczi 13.07.2012 12:33
czy można się poczęstować ? :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak