Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzem porzeczkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 3 kg
cukier 1 kg
żelfix 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dzem porzeczkowy

Porzeczki opłukać i obrac z szypułek. Przełożyć do dużego garnka i gotowac na małym ogniu. Początkowo można dolać niewielką ilość wody zanim puszczą sok żeby się nie przypaliły. Gotować aż będą rozgotowane. Zmiksowac w blenderze, aby wyszła gładka masa. Następnie jeszcze raz zagotowac, wsypac cukier i żelfix 2:1. Gotować kilka minut cały czas mieszając. Przełożyć do słoików, zakrecić i zagotowac słoiki, aby je zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 17.07.2015 22:40
smaczny dzemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak