Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z marchwią i porą 1,5 l
pomidory 2
koncentratu pomidorowego 1 łyżka
masła 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat
zielona pietruszka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pomidorów

Kroki postępowania

1
Wywar z marchewką i porą doprowadzamy do wrzenia - pomidor sparzmy obieramy ze skórki, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę (nie za małą).
Krok 1 - Zupa pomidorowa z pomidorów foto
2
Na patelni roztapiamy dwie łyżeczki masła, wrzucamy pokrojone pomidory i dusimy do uzyskania mięsistego sosu, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego, czerwoną paprykę i wszystko zasmażamy. Całość przekładamy do wywaru, dodajemy jogurt naturalny. Przyprawiamy do smaku wg uznania.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z pomidorów foto
3
W miseczka przygotowujemy makaron ryżowy bądź wcześniej ugotowany ryż, zalewamy gorącą zupą, posypujemy natką pietruszki i po 3 minutach zupa gotowa jest do podania.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.12.2013 10:22
pyszna ,bardzo ładnie podana zupa !
Betka 11.08.2012 16:17
mmm pycha!!!
Gracer 16.07.2012 13:53
Mniam mniam
wulkanxd 13.07.2012 10:27
wygląda cudnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak